Registrace | Přihlásit

Prezentace: Výroba vína

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy Náhledy
Je víno krví země?

Ani tomu jinak nemůže být. Víno je typickým výsledným přírodním
produktem vlivu půdy, polohy a klimatu na révu vinnou a všech následných technologických kroků jeho zpracování, školení…(sklizně, kvašení, zrání, stáčení, koštování, míchání do směsek, lahvování, expedice, prodeje, skladování u konzumenta, odborné úrovně servisu a „nálady“ konzumenta)

Víno typové a známkové, vína odrůdová

Zákon „o víně“

- Stolní révová vína

- Révové víno jakostní-známkové
- odrůdové- cukernatost moštu z hroznů min. 15o

- Révové víno s přívlastkem- kabinet- hrozny s min. 19o cukernatosti
- pozdní sběr-hrozny s 21o cukernatosti
- výběr z hroznů- hrozny s 24o cukernatosti
Hodnocení (0x):