Registrace | Přihlásit

Poznámky: Zpracování živočišných tuků

Skrýt detaily | Oblíbený
Náhledy Náhledy
Syrové vepřové sádlo (19 % JUT):
- hřbetní 16 %
- plstní 2 %
- střevní (mikrové)
- kruponové (škrabkové) 1 %
- technické (odpady)

Syrový hovězí lůj (12 %):
- pánevní, ledvinový, mikrový, osrdečníkový, povrchový
- podle čistoty, konzistence, vlastnosti - I. a II. třída jakosti, III. třída - odpad

Syrový skopový a kozí lůj

Složení a vlastnosti tuků:
- VS - 90 % tuku, 8 % voda, 2 % bílkoviny
- HL, SL - 88 % tuku, 10 % voda, 2 % bílkovin
- Nerozpustné ve vodě, málo v etanolu, rozpustné v nepolárních rozpouštědlech (ether)
- Adsorpce pachů, oxidace - změna smyslových vlastností
- S délkou „C“ řetězců zvyšování tuhosti tuků
- S vyšší počtem dvojných vazeb snižování tuhosti
Hodnocení (0x):